fbpx

Intervju sa Životnim trenerom i realizatorkom radionica „Soul-Fitness-a“ Martom Jovanović

image-050457d2cb9dc9b474fca6971d8bb62d37306aa509ede478fafe851f9683a8c3-V

Danas smo bili u poseti jednoj neobičnoj psihološkoj radionici koja dosta podseća na susrete na treninzima pilatesa, joge, plesa sa jednim posebnim čarobnim dodatkom: to su priče i razgovori o emocijama, o duši, o kretanjima tela i kretanjima u telu, o duhovnim strujama koje su nekada zakočene u našim mišićima o tehnikama opuštanja i prepuštanja.

Kako bismo naše čitaoce upoznali sa dobrobitima edukacije iz psihologije i životnog treninga, danas, nakon treninga sa nama razgovor vodi Marta Jovanović – autor radionica Soul Fittessa.

  • Marta, možete li nam reći da li je Soul-Fitness stvarno ono što nam prevod ovih reči kaže – gimnastika za dušu?

Odgovor: Soul fitness, jesu vežbe za dušu i telo, koje nam pomažu da živimo život koji duboko u sebi želimo. Soul-Fitness, znači biti otvoren, pronaći svoj glas. To znači biti slobodan da čuješ, vidiš, budeš iskren i neustrašiv. Radi se i o spremnosti da izgledamo “blesavo”, a da pri tom ne brinemo šta će drugi misliti, reći. Puštamo slobodno dete u sebi da se izrazi. Koristimo telo kao sredstvo, joga nije u fokusu, više je kao metod koji pomaže ljudima da napuste svoju zonu udobnosti i dopuste sebi novo iskustvo.

  • Zašto biste preporučili Soul-Fitness?

Odgovor: Zato što je SOUL-FITNESS =zadovoljstvo!

  • Kako ste došli na ideju kreiranja ovakvih radionica?

Odgovor: Kada otvorimo svoje biće, kada oslobodimo naš um, našu dušu od potisnutih emocija i uverenja koja nam više ne služe, kada se uskladimo sa sobom, svojim telom, tada saznajemo šta stvarno, stvarno jako želimo, i tada se i usuđujemo da tražimo to što želimo, a odgovori stignu, kao ideja, poruka ili u nekom drugom obliku, a ja sam poželela soulfitness i evo ga 🙂

  • Kako je edukacija iz psihologije, psihoterapije i koučinga uticala na vaš privatni život?

Odgovor: Sada imam hrabrosti, ne plašim se da kažem ono što mislim i znam, viknem, pokažem, živim život koji želim. To pre edukacije nisam sebi dozvoljavala.

  • Da li ste, kao majka i supruga menjali nešto u svom životu kao rezultat edukacije?

Odgovor: Da, postala sam brižna, a ne zabrinuta, zaštitnički nastrojena majka , a kao supruga, moraćete da pitate mog supruga :-):-)

  • Možete li nam ukratko opisati kako vidite svoju budućnost?

Odgovor: Budućnost vidim uz Soul-fitness, pisanje , čitanje, putovanja, smeh, vino, gledanje u nebo, sunce, lepotu, ljubav.

  • Kako druženje sa drugim ljudima na vašim na radionicama utiče na vaš život i razvoj?

Odgovor: “Učiteljica” Soul-fitnessa treba da bude neko ko te podstiče da budeš bolja osoba, ko te inspiriše, ko te uči da budeš ovde i sada, ko te izaziva da budeš najbolji što možeš, ne bolji od bilo koga drugog ali bolji nego što si bio juče. To sve dajem, ali i ja dobijam, učim od učesnika Soul-fitnessa.

  • Odaberite jednu poruku našim čitaocima za kraj današnjeg druženja.

Odgovor: Živite sa namerom, ljubavlju, strašću. Radite ono što vas tera da idete dalje, da napredujete. Radite ono što vas inspiriše, ono što vas čini živima. Bićete srećni i ispunjeni.

image-fdf8c2ada476b6f6032d6994dc41360021a6be68b8466cd82c2c352bc8b63f14-V

 

Na kraju ove Martine radionice, učesnici su svojim kućama otišli relaksirani, otvoreni za nove vidike, sa novim iskustvima i saznanjima o sebi i svom unutrašnjem svetu. Na rukama su devojke ponele narukvice mira, ljubavi i nade koje će ih do sledećeg susreta podsećati na ovaj današnji zajednički duhovni uzlet i „rast u sebi i iz sebe“.

 

 

Autor intervjua: Mirjana Kokerić

https://mirjanakokeric.wordpress.com/

mirjana.kokeric@gmail.com


0 Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *