fbpx

U vremenu kada je sve užurbano i kada se najmanje vremena pridaje zdravlju, te se najmanje pazi na ishranu naš probavni sustav se suočava sa raznim problemima. Najčešće vršimo atak na želudac, kako neurednom ishranom, tako i velikom količinom stresa. Posljedično se javljaju razni problemi želuca, počevši od pojačane kiseline, pa do kroničnog gastritisa.

Kako je želudac organ koji je u unutrašnjosti obavijen sluznicom, potrebno je smanjiti iritaciju sluznice i ublažiti njenu reakciju na pomenute problematične faktore. Donosimo vam recept narodnog lijeka za želudac. Sve što vam treba za ovaj lijek jeste:

1 kg meda,

40 smokava i

drvena ili plastična kašika.

Lijek spravljate tako što u veću posudu potopite 40 svježih smokava u 1 kg meda . Zatim 40 jutara na tašte uzimate po jednu smokvu na drvenu ili plastičnu kašiku . Bitno je napomenuti da pola sata nakon ovog ne jedete i ne pijete ništa, osobito vodu, kako bi sluznica upila sve hranjive i iscjepljujuće sastojke iz meda.
Već nakon 10 dana ćete se osjećati kao preporođeni,  a nakon 40 ste osvježili svoj želudac i zaliječili ga na najbolji mogući način, a sebi obezbijedili dane bez bola i mučnina.


0 Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *