fbpx

Iza proizvoda „ECO Kanjski“ je 24-godišnji  Ivan Kanjski iz Prnjavora, ugostitelj po struci, a koji je svoju ljubav prema poduzetništvu usmjerio ka proizvodnji sapuna od kozjeg mlijeka. Mnogi tvrde da je kozje mlijeko najkvalitetnije mlijeko, te se i proizvodi od kozjeg mlijeka smatraju najkvalitetnijima na svijetu. Obitelj Kanjski posjeduje svoje koze, ali se trude da i ostale namirnice koje su potrebne da samostalno  proizvode, jer je to i suština bioloških proizvoda. Maslinovo ulje nabavljaju sa otoka Pašmana u Hrvatskoj, a koprivu sami beru i suše.

ECO Kanjski

Sapuni iz domaće radinosti „ECO Kanjski“ se prave od jednoga dijela domaćih i jednoga dijela uvoznih sirovina. Sapuni su prirodnog mirisa, koji podjeća na med ili vosak, a dodaje se i kukuruzno brašno, neven, kopriva,…itd.


Ovaj mladi poduzetnik je na ideju o proizvodnji sapuna sa kozjim mlijekom došao nakon 3 godine istraživanja i radi ih po starom receptu nalijeđenom od prabake Poljakinje, a koji je malo dorađen. U paleti postoji 5-6 vrsta sapuna i potražnja za njima je dosta dobra.

Ivanova majka proizvode ECO Kanjski predstavlja i na štandovima putem Udruženja žena iz Prnjavora, a sve vaše eventualne upite i narudžbe možete realizirati preko Facebook stranice:  Sapun od kozijeg mlijeka ”ECO Kanjski”.


0 Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *