fbpx

Sastojci

  • Dodaci nadjevu
  • cimet ili
  • limunova korica i sok ili
  • čokolada u prahu ili….
  • grožđice ili …

Priprema

  1. 1.Umješati mikserom sastojke za biskvit.
    Izliti pola smjese u pleh (20×30) i zapeći.
  2. 2.U međuvremenu jabuke oguliti, narendati, posuti šećerom po želji
    (ja dodam par žlica ako su jabuke jako kisele a ako su dovoljno slatke ne treba*),pa ih dinstati par minuta.
  3. 3.Dodati cimet i/ili još neki dodatak koji volite 🙂
  4. 4.Izliti nadjev na polupečeno tijesto, preliti ostatkom smjese za biskivt.
  5. 5.Ispeći do kraja.
  6. 6.crno-bijela kombinacija
    hvala tamarichka


0 Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *