fbpx

Tijesto

250 g glatkog brašna


125 g margarina

70 g šećera u prahu

prstohvat soli1 jaje

Krema

300 ml mlijeka

1 žlica arome

vanilije

60 g šećera

30 g gustina

1 žutanjak

100 g maslaca

Ostalo

130 g pekmeza od jagoda

400 g svježih jagoda

1 crveni preljev za torte

Priprema

Brašno prosijte u veću zdjelu, dodajte margarin izrezan na kockice i prstima ga dobro usitnite u brašnu. Dodajte šećer u prahu, sol i jaje pa zamijesite glatko tijesto. Od tijesta oblikujte kuglu, umotajte u prozirnu foliju i ostavite pola sata u hladnjaku.Tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini i obložite njime kalup za pite (28 cm). Tijesto pecite 8-10 minuta na temperaturi od 180 °C.

Žutanjak izmiksajte sa šećerom, gustinom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja zajedno s aromom vanilije. Vrelo mlijeko polako ulijevajte u zdjelu sa pripremljenom smjesom i dobro sve izmiješajte pjenjačom.Vratite sve natrag u lonac u kojem se kuhalo mlijeko i kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Premjestite kremu u zdjelu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se hladi. U mlaku kremu umiješajte pjenasto izmiksan maslac.Ohlađeno tijesto premažite kremom, a zatim i tankim slojem pekmeza od jagoda. Na vrh posložite oprane i očišćene jagode i prelijte pitu preljevom za torte. Prije posluživanja kolač dobro ohladite.

Izvor: slatkisvijet.com


0 Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *