Ako jedete bijeli luk i med na prazan stomak 7 dana, evo šta se dešava s vašim tijelom

Bijeli luk vam može pomoći da se riješite simptoma osteoartritisa, dijabetesa i uvećane prostate.Može poboljšati imunitet i sposobnost tijela da ukloni toksine. Kada je u kombinaciji sa crvenim lukom i đumbirom, može vam pomoći za detoksikaciju od hemoterapije.

Kako koristiti bijeli luk?

Najbolji način je da konzumirate sirovi bijeli luk, jer alicin, njegov aktivni sastojak je decentralizovan toplotom. Zgnječite ga ili isijecite na male komade i ostavite tako da odstoji 15 minuta prije konzumiranja. Kad ga ogulite, aktivira se reakcija koja čini da je alicin dostupniji.

[umetnime]

Trebalo bi više da ga jedete na prazan želudac jer kada je želudac isunjen sa hranom, ima poteškoća u obradi i apsorpciji svih hranjivih tvari iz hrane, koju ste pojeli.

Sirovi bijeli luk i med

Zgnječite 2-3 čehna bijelog luka i pomiješajte ih sa kašikom meda. Ako ovo uzimate svaki dan, osjećat ćete se snažnije i zdravije.

Tonik od bijelog luka za gripu i prehladu

Nosite rukavice ako imate osjetljivu kožu i ne trljajte oči kada napravite ovaj tonik, jer neka od prirodnih ulja mogu izazvati osip na koži ili osećaj da koža gori.

Potrebni sastojci:

  • Pola glavice grubo narezanog crvenog luka
  • 5 grubo nasjeckanih čehni bijelog luka
  • 2 crvene čili paprike, grubo nasjeckane
  • 1 kašika sjeckanog đumbira
  • Sok od 1 limuna
  • Sirovo i nefilterirano jabukovo sirće

Kako pripremiti tonik?

U teglu od 350 ml do 500 ml stavite povrće, jedno na drugo.Zadnje što trebate dodati, je kašika sjeckanog đumbira. Zatim dodajte sok od jednog limuna, bez košpica. Na kraju dodajte jabukovo sirće i ostavite barem 1 cm prazan od vrha tegle, tj od poklopca. Zatvorite teglu i držite na hladnom i tamnom mjestu.

myilifestyle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *