Biljka koja rastjeruje insekte

Kada dođe ljeto jedno od najaktuelnijih pitanja je ono kako se riješiti komaraca, a jedan od odgovora se krije u biljci koja nam je svima dobro poznata. … Read More >Biljka koja rastjeruje insekte

Niko ne voli kada se na zidovima i u ćoškovima plafona pojavljuje paučina. Još manje kada insekti poput komaraca kvare uživanje u ljetnjim danima ili noćima.

Stoga je uvijek aktuelno pitanje kako se najefikasnije i što prirodnije riješiti ovog problema. A jedan od odgovora se krije u biljci koja nam je svima dobro poznata.

Da li ste znali da pauci i drugi sitni insekti uopšte ne podnose miris nane? Zato je odlična ideja da kod kuće zasadite ovu biljku i tako se riješite mnogih svakodnevnih problema.

Biljka nana, poznata i kao menta, ima jaku aromu. Ona će vaš dom zaštititi ne samo od paukova, nego i od različitih buba, insekata i voćnih mušica.

Biljka koja rasteruje insekte iz kuće 2
Možete pomiješati manju količinu eteričnog ulja nane sa vodom (10-ak kapi na pola litre vode) i sipati u raspršivač. Ovom mješavinom možete poprskati sve mračne uglove vašeg stana, terase, ostave u dvorištu, kao i sva mjesta gdje su pauci viđeni.

Prijatan miris ovog spreja poslužiće vam i kao prirodni osvježivač vazduha koji je potpuno bezbijedan za ljude, a riješit će vam i jedan od najvećih problema tokom ljeta.
Izvor: kuca.rs
Foto: inmedia.ba/kuca.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *