PRIRODNI LIJEKOVI ZA BOLJI SLUH

Postanete nervozni kada vam neko nešto govori, a vi ga ne čujete uopšte ili ga slabije čujete? Postoje prirodni lijekovi koji vam u tome mogu pomoći. Donosimo vam neke od njih, koji pomažu kod poboljšanja sluha. … Read More >PRIRODNI LIJEKOVI ZA BOLJI SLUH

Med i cimet

Napravite mješavinu meda i cimeta i koristite je dvaput dnevno, kada se probudite i prije odlaska na spavanje.

Crveno vino i zeleni čaj

Čaša crvenog vina je odlična za vaše srce, imunitet i bolje raspoloženje, a čak su i nedavne studije pokazale da crveno vino štiti od ćelavosti. Antioksidansi u crvenom vinu štite kosu i unutarnji sluh i na taj način vaš će sluh biti zaštićen od spoljnih efekata. Zeleni čaj sadrži iste sastojke kao i crveno vino i ima isti pozitivan učinak na bolji sluh.

Kapljice bijelog luka

Čuli ste za mnoge koristi bijeloga luka, ali da pomaže kod poboljšanja sluha vjerovatno niste. Sve što trebate uraditi je izgnječiti par čehni bijelog luka u maslinovo ulje. Nekoliko kapljica ove mješavine stavite u uši i začepite uši vatom ili pamučnom krpicom.

Sok, crveni i bijeli luk

Ovaj napitak se smatra najučinkovitijim kod poboljšanja sluha. Uzmite 30 ml soka bijelog luka i 30 ml soka crvenog luka. Konzumirajte ovaj napitak jednom dnevno.

Izvor: homehealthyrecipes

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *