Šnicle na lisabonski način

Sastojci:

800 gr. junećih šnicli
1-2 kašike senfa
1 komadić maslaca

Za umak:

2-3 kašike gustina
200 ml. vrhnja (pavlake) za kuhanje
100 ml. mlijeka
1 kašika limunovog soka
1 kašika mljevenog papra
po ukusu soli

Za prilog:

8-9 krompira
200-300 gr. špinata
1 komadić maslaca
2-3 češnja bijelog luka

Priprema:

Šnicle posoliti, pobiberti i i premazati senfom, ostaviti da odstoje, pa ispržiti na zagrijanom maslacu. Izvaditi i odložiti na toplo. Za umak pomiješati gustin sa mlijekom i vrhnjem za kuhanje staviti na vatru, dodati limunov sok, sol, papar i kratko prokuhati.

Za prilog:

Skuhati oprane krompire u slanoj vodi. Na maslacu popržiti bijeli luk, staviti nasjeckan špinat i pržiti dok ne “uvene”. Dodati mu krompir sječen na kockice, po potrebi začiniti suhim biljnim začinom i dodati biber. Složiti šnicle na tanjir, preliti umakom i servirati s prilogom.

Izvor: recepti-svijeta.com
Foto: recepti-svijeta.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *