Kako se sve mogu iskoristiti drvene palete?

Paleta je drvena podloga izrađena od dasaka određenih normiziranih dimenzija, na koje se tovari roba. Paleta je vrsta pomoćne opreme koja omogućuje formiranje kompaktnog i čvrstog paketa, složenog iz raznih vrsta komadne robe.

Treba istaknuti da paleta i paletizacija nisu istoznačnice. Paleta je transportni uređaj – naprava izrađena od različitih materijala, a osnovna joj je zadaća da omogući oblikovanje optimalne jedinice manipuliranja.
Po svojoj tehnološkoj funkciji konstruktivnim značajkama paleta vjerojatno još nije dosegnula optimum, a njenim će se osobitostima sigurno još baviti i konstruktori i tehnolozi.
“Paletizaciju” bi pak trebalo promatrati kao proces primjene paleta u prijevoz robe. Učinci primjene tog procesa su višestruki. Veoma pojednostavljeno rečeno, su prije svega ekonomski i tehnološki, a pritom zaštitni, sigurnosni i ostali.

U osnovi se drvene palete koriste za prijevoz robe.

Može se podići u trgovinama koje svoju robu primaju na palete.

Nakon što besplatno prikupite paletu, pitanje je što s njom učiniti.

Drvene palete pored svoje osnovne namjene mogu se iskoristiti i za uređenje domaćinstva, a mi smo za Vas pripremili par ideja. Uživajte!

Izradite drveni namještaj

Iz starih paleta možete izraditi zaista divan namještaj, od drvenih stolova, klupica za terasu, kuhinjskih ormarića do posebnih stalaka za cvijeće. Sve što vam je za to potrebno jest malo kreativnosti, snalažljivosti i dobre volje.

Idealan ukras za vrt ili terasu

Osim u kuhinjama, stare palete odlično će se uklopiti u vaš vrt. Naime, od nih možete izraditi posebne stalke za cvijeće koji će vašem domu dati dašak kreativnosti. Vaš stalak može se sastojati od nekoliko zasebnih polica, a sve što vam je potrebno jest zemlja za sadnju te vaše omiljeno cvijeće.

Izvor: domacin.ba/indizajn


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.