Svaki proizvođač ima svoj tajni dodatak koji njegovoj čokoladi daje jedinstvena svojstva. Otkrit ćemo vam tajnu pripremanja domaće čokolade kojom ćete u svakom trenutku moći zadovoljiti potrebu za jednom kockicom dobrog raspoloženja.

[umetnime]

Sastojci

  • 400 g šećera
  • 1 Vanilin šećer 
  • 100 ml vode
  • 2 žlice naribane narančine korice
  • 200 g maslaca
  • 250 g mlijeka u prahu
  • 100 g kakaa 
  • bademi, grožđice, lješnjaci, keksi…

[umetnime]

Priprema:

Šećer, vanilin šećer i vodu zagrijavajte na laganoj vatri. Dodajte naribanu narančinu koricu i kuhajte nekoliko minuta dok se šećer ne otopi. Odmaknite s vatre i umiješajte maslac.

[umetnime]

Mlijeko u prahu pomiješajte s kakaom i električnom miješalicom i umiješajte u smjesu šećera i maslaca.
Čokoladnu smjesu rasporedite u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje (veličina ovisno kako želite debljinu čokolade) 25×35 cm. U čokoladu možete umiješati bademe, grožđice, lješnjake, kekse ili sl. prema vlastitoj želji.

Posluživanje

Domaću čokoladu dobro ohladite i narežite na kockice.

Savjet

Dok je čokolada još topla, kalupićima možete utisnuti željene oblike.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.