Najvjerojatnije ne postoji osoba kojoj se nije dogodilo da joj se hrana zalijepi za dno tave ili posude tijekom spremanja obroka. To se neće dogoditi ukoliko imate teflonsko ili posuđe od inox čelika. No, ukoliko nemate takvo posuđe život će vam olakšati ovaj trik koji rješava problem lijepljenja hrane za tavu!

Proces kuhanja je prilično uzbudljivo iskustvo. No, može se potamniti, ako se izabere loše posuđe. Veliki problem za kućanice je spaljena hrana. Kulinarsko remek-djelo je pokvareno, a za čišćenje posuđa potrebno je vrijeme i trud, ako posuda gori. Što učiniti kako bi ispravili situaciju? Pitanje zabrinjava mnoge kuhare. Načini rješavanja problema razlikuju se ovisno o materijalu iz kojeg se proizvodi.

Znalci kažu da je idealna temperatura na kojoj bi trebala biti zagrijana tava 160 Celzijevih stupnjeva jer tada nema bojazni da će se namirnice zalijepiti tijekom spravljanja. No, ‘amaterima’ nije lako odrediti idealnu temperaturu. Stoga će nam ovaj jednostavan trik itekako dobro doći.

Tavicu stavite na vatru i pustite da se zagrije. Ne stavljajte u nju nikakve masnoće kao što su uljje ili maslac. Kad se zagrije, dodajte u tavu malo vode.

Znat ćete da ste postigli idelanu temperaturu kada voda bude ‘klizila’ po dnu tave. Dakle, voda ne smije niti ispariti niti se razliti po tavi.

Pogledajte u videu kako se voda točno treba ponašati u tavi nakon čega bez straha od ljepljenja ili zagorjevanja možete dodati hranu za pripremu!

Problem lijepljenja hrane za tavu je prošlost.

Više informacija o nama pogledajte klikom ovdje.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.