Normalno je da nakon dugog nošenja unutrašnjost patika poprimi miris koji baš i nije ugodan. To se pogotovo događa ako ste aktivni ili puno vremena provodite u patikama i noge vam se jako znoje. Donosimo vam jednostavan trik koji će kako riješiti neugodnog mirisa iz patika.

Imate par starih patika u odličnom stanju, ali ne nosite ih jer su poprimile miris? Onda imamo rješenje za vaš problem kako riješiti neugodnog mirisa iz patika.

Nije tajna da se noge jako znoje u patikama. Razne bakterije nakupe se u njihovoj unutrašnjosti i na kraju uzrokuju miris koji baš i nije ugodan. Riješite ga se brzo i efikasno uz pomoć – pijeska za mačke.

U dvije čarape stavite šaku pijeska i zavežite čarape kako ne bi ispadao van. Ubacite po jednu čarapu u svaku patike i ostavite preko noći. Pijesak za mačke sjajan je jer upija vlagu i mirise, puno je jeftiniji od raznih pudera i sredstava za uklanjanje mirisa i možete ga pronaći u svim pet shopovima po povoljnoj cijeni.

Ako ste spretni s iglom i koncem, uz pomoć komadića tkanine napravite mali džepić, zašijte ga unutar patike na mjestu gdje vam neće smetati i u njega stavite pijesak. Tako će on moći skupljati mirise i vlagu tokom nošenja.

Preporučujemo da posjetite i www.posjeti.ba


1 Comment

5 recepata za domaći prirodni dezodorans iz kućne radinosti - domacin.ba · 16. Oktobra 2021. at 8:23

[…] miris ispod pazuha. Ove sastojke možete kombinovati sa drugim sastojcima dok ne dobijete željeni miris. Jednu trećinu šolje sa kokosovim ulje blago zagrijte da dobijete tečnu konzistenciju. Onda […]

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.