piletina-s-paprikom_1418375280

 

Potrebno:
• 1 pile
• 2 zelene paprike
• 2 žute paprike
• 2 paradajza
• 2 glavice crnog luka
• kašika brašna
• 1 dl bijelog vina
• kašičica aleve paprike
• ulje, biber, so

 

Priprema:
Papriku oprati, očistiti i isjeći na kolutove. Paradajz oguliti i isjeckati, crni luk isjeći što sitnije, meso oprati, isjeći na manje komade i posoliti i pobiberiti po ukusu.

Zagrijati ulje i ispržiti meso da promijeni boju, dodati isjeckan crni luk i alevu papriku, sve zajedno dinstati desetak minuta. Zatim uliti vino i dinstati dvadesetak minuta.

Dodati isjeckan paradajz, papriku i nastaviti s dinstanjem dok meso ne omekša. Pred kraj kuhanja dodati brašno razmućeno u malo vode i kuhati još 5 minuta da se sos zgusne.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.