Punjeni pileći nadbataci

Potrebno:

• 1 kg pilećih nadbataka
• 10 dkg suhog vrata
• 3 kriške sira
• 1,5 kašika ulja
• 1,5 dcl bijelog vina
• vegeta, so, biber

Priprema:

Izfiletirati nadbatake, malo ih potući batom za meso (ali lagano da se ne raspadnu), posoliti ili povegetiti pa na svaki komad staviti po komadić suhog vrata i sira, preklopiti i zakačiti čačkalicom.

Položiti meso u posudu, preliti ga uljem, namjestiti timer na fritezi na 35 min, uključiti i čekati da se ispeče. Na pola pečenja otvoriti poklopac i uliti vino, poklopiti i friteza dalje nastavlja vrtjeti meso i peći tamo gdje je stala. Poslužiti odmah uz prilog po želji. Preporučujemo rizi-bizi i puno miješane sezonske salate.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.