monte-kocke-367982de055fff528e5ffe7ab49664cd_headerSastojci za biskvit

  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike tople vode
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 1 prašak za pecivo

Preljev:

  • 1 dcl. čokoladnog mlijeka

Krema:

  • 1 l. Mlijeka
  • 6 kašika šećera
  • 8 kašika gustina
  • 200 gr maslaca

Čoko krema:

  • 200 gr. čokolade za kuhanje
  • 200 gr. nutele
  • 5 l šlaga u tetrapaku

Priprema:

Biskvit dobijate tako što pjenasto umutite žumanjke i šećer. Dodajte im toplu vodu, kao i brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo. Na kraju lagano umješajte izmiksana bjelanca koja ste umutili sa prstohvatom soli. Lagano bez miksera smjesu svu sjedinite i ispečete na 180 do 200 C koru (kalup srednje veličine). Pečenu i prohlađenu koru prelijete  čoko mlijekom koje ste prethodno ugrijali. Pustiti da se ohladi.

Kremu skuhati i u hladno dodati maslac.

Kremu namazati na biskvit.

Tamnu kremu skuhati tako da ugrijete v rhnje do tačke vrenja (ne smije prokuhati) i dodate mu čokoladu i nutellu. Dobro izmješati da se krema sjedini i ohladi.  Na bijelu kremu namazati tamnu, zatim ukrasite po želji. Prijatno!


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.