Ljubav izražena skupim poklonima nije obavezno ljubav. Ne izjednačavajte ljubav sa količinom novca koja je uložena u poklon. Skupi darovi ujedno ne oslobađaju osobu koja poklanja od toga da bi ipak trebalo i da pokaže ljubav.

Zato spustite se na zemlju i pokušajte da ljubav pokažete na drugačiji način – ujedno štedeći novac.

Tako recimo možete umjesto buketa ruža, voljenu osobu iznenaditi i samo jednom ružom, ali je darujte držeći je u zubima – možda uz korake nekog španskog plesa.

Uz malo kreativnosti i volje, lako možete sami napraviti čestitku za bilo koju priliku. Ručno rađena čestitka, kakva god da je, uvijek je bolji dar od kupovne. Dokazuje da ste se trudili.

Napravite čestitku sami

Osmislite dizajn, nacrtajte nešto sami ili nalijepite na komad kartona ili čvršćeg papira ilustraciju iz nekog magazina i napišite poruku.

Ako vas zanima uzgoj biljaka i imate svoj mali vrt, poklonite voljenoj osobi nešto iz bašte. Ukoliko volite kuvanje – spremite obrok za voljenu osobu. Oni koji uživaju da budu na otvorenom, mogu da osmisle jednu lijepu šetnju po gradu ili do najbližeg izletišta ili skijališta, recimo.

Ako ste u životu inače jako zauzeti i nedovoljno vremena provodite sa voljenom osobom, onda joj  jednostavno poklonite svoje vrijeme. Izaberite mjesto i način kako da u najboljem raspoloženju oboje provedete jedan cijeli dan zajedno. Tokom šetnje razgoavarajte o svemu, o zajedničkim željama, planovima za budućnost, uradite ponovo neke dobre stvari kojih se i danas rado sjećate, a dio su vaših zajedničkih uspomena.

Razmislite i o romantičnom pikniku nasred dnevne sobe. Pripremite specijalnu večeru samo za vas dvoje. To ne mora biti ništa komplikovano, niti skupo. Od hrane na tanjiru napišite nešto lijepo, napravite picu o bliku srca…

Iznajmite dobar film ili igrajte neku igricu – pod uslovom da oboje uživate u njoj.

U slučaju lijepog vremena, možete poći na periferiju grada i uživati u pogledu na zvjezdano nebo. Odaberite zvijezdu za vas dvoje i obećajte jedno drugom da ćete je gledati svakog dana kada ste udaljeni jedno od drugog.

Iznenadite voljenu osobu – u tajnosti naučite nekoliko plesnih koraka i pokažite joj šta ste naučili. Ili – ispjevajte voljenoj osobi pjesmu.

Ako ste dugo u vezi, pronađite zajedničke fotografije i prisjetite se svih lijepih stvari kroz koje ste prošli zajedno.

Kažite partneru “Volim te”. Ništa ne košta, a znači mnogo. I ne ustručavajte se da to kažete. I govorite to mnogo puta tokom dana. I ne samo na Dan zaljubljenih, ponavljajte to često.

Categories: Kategorije

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.