Omlet sa gljivama je izvrstan, a jeftin izvor proteina koji se prema željama može sljubiti sa sirom, slaninom ili povrćem te tako dobiti iznimno ukusan obrok.

Omlet sa gljivama je brzopotezno jelo od jaja koje se priprema s maslacem na tavi, a po želji puni sirom, mesnim narescima ili povrćem.

Najvažnija stvar za uspješno pečenje omleta jest da ga pripremate u tavi s neprianjajućim dnom, ali i da imate sve sastojke imate unaprijed pripremljene kako jelo ne bi pregorjelo.

Danas smo odlučili da pravimo omlet sa gljivama. Pa krenimo polako.

Sastojci:

1/2 kg svježih gljiva
1 žlica masla
1 glavica luka
sol
papar
2-3 jaja

Priprema:

Pola kilograma svježih gljiva oprati i isjeckati. Staviti u posudu 1 žlicu masla i 1 glavicu sitno nasjeckanog luka, pa kad luk požuti, dodati u njega gljive. Posoliti i ostaviti da se gljive s lukom isprže, ali poklopljene. Kada voda iz gljiva ispari, ukloniti ih na stranu, dodati malo papra, 2-3 cijela jaja, prethodno izmućena, pa pržiti gljive s jajima kao omlet i poslužiti kao predjelo.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.