zelenirajZeleni otoci su osam ada povezanih drvenim mostovima na kojima se nalaze razni sadržaji poput dječijeg igrališta, teretane na otvorenom i odbojkaškog igrališta, ali su i prostor za relaksaciju, šetanje i odmaranje.

Poznata po svojim bajkovitim prirodnim ljepotama koje su zaista jedinstvene na području Bosne i Hercegovine, Bosanska Krupa je od 2015. godine bogatija za prelijepo izletište i šetalište koje se nalazi u samom centru grada, javlja Anadolu Agency (AA).

Zeleni otoci jesu osam ada povezanih drvenim mostovima na kojima se nalaze razni sadržaji poput dječijeg igrališta, teretane na otvorenom i odbojkaškog igrališta, ali su i prostor za relaksaciju, šetanje i odmaranje.

Projekt “Zeleni otoci” je rezultat uspješnog partnerstva između općine Bosanska Krupa, Centra za promociju lokalnog razvoja (PLOD Centar), Grada Bihaća i Zadarske županije, kojeg je finansirala Evropska unija u sklopu IPA programa za prekograničnu saradnju Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013. godine.

Na malim adama u Bosanskoj Krupi kroz projektne aktivnosti izgrađeni su novi i rekonstruisati postojeći drveni mostovi, izgrađene pješačke staze i sanitarne grupe, uređeno postojeće dječije igralište i dopunjeno novim mobilijarom, instalirana rasvjeta, postavljene klupe, korpe za otpatke i informativne table.

“Uspješnim završetkom ovog projekta, kojeg podržava EU na području općine Bosanska Krupa će se doprinijeti podizanju kvalitete života kroz revitalizaciju i zaštitu okoliša, te promovisati ovo područje kao atraktivna turistička destinacija. U budućnosti planiramo izgraditi još dva mosta i dodati nove sadržaje već postojećim“ navodi Esma Hergić, koordinatorica projekta za BiH, u ime općine Bosanska Krupa.

(mojusk.ba/cazin-danas.com)


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.