fbpx

Ova polica idealna je za dječje sobe zbog svoje razigranosti, jednostavnosti i dostupnosti svih područja. Polica može rasti s djetetovim potrebama. Dok je dijete malo može biti spremište igračaka, a kada poraste igračke mogu zamijeniti knjige.

Izrada police je vrlo jednostavna. Sastoji se od dvije kutije tačnije dva okvira, većeg i manjeg. Slaganjem i kombiniranjem tih dviju kutija možete dobiti nevjerojatno veliki broj kombinacija izgleda police.

Odredite dimenzije kutija npr. veća kutija neka bude 35 x 70 cm, a manja kutija neka bude 35 x 50 cm. Dubina i jedne i druge neka bude ista npr. 30 cm.

Skicirajte na papir kako bi željeli da izgleda konačna polica (po mogućnosti u mjerilu) te odredite koliko točno trebate većih, a koliko manjih kutija. Na osnovu toga tačno odredite broj potrebnih stranica svake kutije i u nekom centru tipa i slično dajte da vam ih izrežu.

Izrezane stranice spojite u kutije. To je najjednostavnije učiniti s vijcima za drvo u kombinaciji s ljepilom. Budite precizni pazeći da su svi spojevi točni i pod pravim kutom. Kasnije će se nepravilnosti vidjeti kada kutije budete slagali jednu do druge.

Pripremite sve stranice, spojite ih u kutije i onda kantirajte rubove, ako već niste

Pripremite sve stranice, spojite ih u kutije i onda kantirajte rubove, ako već niste

Od materijala je najisplativiji iveral, a dekor odredite prema vlastitom ukusu i potrebi. Kantiranje rubova stranica isto možete naručiti tamo gdje i režete stranice, a možete to i sami odraditi uz pomoć kant trake i vruće pegle. Postupak je jednostavan, treba samo malo preciznosti.

Međusobno kutije zbog veće stabilnosti dodatno učvrstite kutnicima

Međusobno kutije zbog veće stabilnosti dodatno učvrstite kutnicima

Kad složite kutije u željeni raspored, sa stražnje strane ih dodatno učvrstite kutnicima kako bi dobili na stabilnosti i sigurnosti.

Mi smo sve kutije ostavili otvorene na poleđini, a vi možete određeni broj kutija zatvoriti 5mm debelim lesonitom kojeg zakucate malim čavlićima.

polica5

Složene kutije u obliku vrlo moderne police za knjige

(uredisvojdom.com)


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.