fbpx

Imate li pametni telefon? Gotovo sigurno imate. Statistike kažu da ovaj tekst vrlo vjerojatno čitate na zaslonu svog mobitela. Malo više od 13 godina nakon pojave prvog iPhonea, koji nije bio prvi pametni telefon ali je označio početak svjetskog trenda, gotovo svaki čovjek na svijetu danas ima mali ekran na dlanu.

Pametni mobiteli često se navode kao primjer tehnologije koju svi trebaju, no nisu niti znali da je trebaju dok se nije pojavila. Proširili su se poput šumskog požara u suhim ljetnim mjesecima, toliko da moramo uložiti napor da bismo se sjetili kako je izgledao život prije njih.

Usprkos njihovoj sveprisutnosti, zabrinjavajuće smo malo istraživali o njihovu utjecaju na nas. Većina ljudi najviše se boji zračenja i prosvjeduje protiv postavljanja baznih stanica, no mobiteli su puni drugih zdravstvenih opasnosti koje tek trebamo u potpunosti istražiti. Imati pametni telefon, koristiti ga svaki dan, čitati i gledati sadržaje na njemu, gledati u njega dok hodamo po ulici ili ležimo u krevetu nije nimalo bezopasno.

Nevjerovatne zdravstvene posljedice do kojih dolazi zbog prekomjernog korištenja “smart telefona” !!
Kada je majka odvela ljekarima svoju kćerku zbog njezinih učestalih bolova u vratu, rengenje je otkrio deformitet kičme usljed kontinuiranog položaja textinga.
To nije prvi slučaj, sve više tinejdžera/ca imaju sindrom “tekst vrata”. Liječenje obog deformiteta nije nimalo bezbolno i lako, tako da razmislite dva puta o svom životnom stilu.
Pogledajte video:

(bosanski.ba)

Nevjerovatne zdravstvene posljedice do kojih dolazi zbog prekomjernog korištenja “smart telefona” !!


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.