Ukoliko planirate da izgubite koji kilogram viška, obogatite svoje napitke pravim sastojcima koji će vam pomoći u toj borbi. Pogledajte koji sastojci će obogatiti vaše ljetne napitke i pomoći vam u obračunu sa kilogramima.

Nezaslađeno bademovo mlijeko

Ako želite da smršate, koristite bademovo mlijeko umjesto kravljeg. Nezaslađeno bademovo mlijeko sadrži 30 kalorija po čaši i ne sadrži šećer, masti i laktozu.

 

Stevia

steviaBez obzira da li pijete čaj, kafu, limunadu, frape ili koktel, stevia je odličan sastojak za mršavljenje. Stevia potiče od biljke koja je 200 do 300 puta slađa od šećera. Kupite tečnu steviu ili 100% prirodan bijeli prah od stevie.

 

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće smanjuje nivo šećera u krvi i spriječava taloženje masti u organizmu.

Limun

Jedan limun sadrži manje od jednog grama šećera, pa je zbog toga savršen saveznik u borbi protiv kilograma. Uzmite nekoliko kriški limuna i stavite u omiljeno piće ili obogatite svoje voćne šejkove, koktele ili čaj sokom od limuna. Ako volite limunadu, napravite je bez šećera ili zasladite steviom.

Kefir

Kefir sa malim postotkom masnoće je odličan sastojak za vaše frapee. Sadrži dosta proteina, ali ima i solidan broj kalorija pa ga nemojte dodavati u velikoj količini. Kefir sadrži više probiotika od jogurta.

 

 

Lubenica

Jedna porcija lubenice sadrži samo 45 kalorija i odličan je sastojak ljetnih napitaka. Možete dodati lubenicu sokovima ili običnoj hladnoj vodi. Pored toga što će vam pomoći u održavanju linije, lubenica je odličan borac protiv kancera, štiti od moždanog udara i oboljenja srca.

frapee od lubeniceKivi

Iako kivi ne utiče direktno na mršavljenje, ipak je odličan sastojak ljetnih napitaka. Sadrži malo kalorija i dosta vlakana, antioksidanata i vitamina C. Pomaže pri regulisanju hormona stresa, kontroliše nivo holesterola i odličan je u borbi protiv starenja kože.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.