Uobičajena sredstva za uklanjanje dlaka obično podrazumijevaju oštre čelične oštrice, sloj kreme za brijanje, i vodu za ispiranje. Iako je ovaj način radio generacijama, članovi tima koji stoje iza Skarp Razora vjeruju, da je moguće da se to isto može učiniti, s laserima. Oni tvrde da Skarp može pružiti glatko brijanje bez ogrebotina, posjekotina, opekotina, ili iritacija kože koja su, nažalost, naša tradicionalna rutina prilikom brijanja.

brijač 1

Prototipovi Skarpa su izgrađeni od aluminija 6061 sa poznatim izgledom britve. Ali umjesto ruba od čelika, u Skarpu se koristi jedno optičko vlakno male snage, laser klase 1. Morgan Gustavsson, koji ima iskustva u oblasti medicinskih i kozmetičkih lasera, navodi da su njegova istraživanja dovela do otkrića hromofora u ljudskoj, kosi koji se mogu prekinuti / slomiti kada su pogođeni s posebnom talasnom dužinom svetlosti. Skarp Razor je dizajniran da cilja te specifične molekule prilikom kontakta, sigurno uklanjajući dlaku bez potrebe za snažnim laserom i bez trajnog efekta.

Za razliku od nekih drugih metoda depilacije, Skarp Razor ne zagrijava ili topi dlaku, eliminirajući mogučnost opekotina ili neugodnog mirisa. Pretpostavlja se da radi kao oštrica, režući bilo koju boju dlake, na svim tipovima kože (npr. osjetljiva, sa aknama, neujednačena) i pigmenata, bez obzira na dob, spol, rasu. A s obzirom kako Skarp može biti opremljen i pogonjen jednom punjivom AAA baterijom, ovaj brijač ima potencijal da uvelike smanji otpad povezan sa jednokratnim britvama i konteinerima za kreme za brijanje.

Skarp Razor je zaštićen patentom i obzirom na naše moderno razumijevanje medicinske nauke i tehnologije, čini se sasvim moguće da ide od dizajna do stvarnosti. Ali jedina prepreka, vjerovatno, će biti izvršenje. Da bi uspjeo u očima mnogih sponzora, Skarp Razor će morati brijati sa sličnom brzinom i efikasnošću kao standardne čelične oštrice, uz laser koji može sigurno raditi sa jednom AAA baterijom do mjesec dana standardnog korištenja. Neki brade mogu biti iznimno guste, a tek treba da se vidi koliko dobro se Skarp bori sa takvom muškosti.

Skarp Laser Razor trenutno se finansira preko Kickstartera, podigavši se 265 % sa ciljanih 160.000 $ u samo četiri dana, sa još 23 dana do kraja. Oni koji su zainteresovani za ulazak u redove pristalica, na ovom projektu, mogu uložiti $ 159 za jedan Skarp Razor, čija je planirana cijena preko $ 200, kada jednom bude u prodaji.

Ako priprema alata, proizvodnja, klinička ispitivanja i kontrola kvaliteta, budu išli prema planu, pristalice mogu očekivati isporuke (samo u nekim zemljama), koje će početi od marta 2016.

Izvori: Skarp TechnologiesKickstarter


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.