“Način kako ljudi rade korjenito se promijenio i upravo zato je Microsoft fokusiran na nova rješenja i unaprjeđenje produktivnosti i poslovnih procesa s ciljem stvaranja “mobile-first, cloud-first” svijeta”, rekao je CEO Microsofta, Satya Nadella.

Office 2016 sadrži nove verzije kompjuterskih aplikacija Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio i Access za Windows. Ako se pretplate na Office 365, korisnici mogu koristiti uvijek ažurne, potpuno instalirane aplikacije za sve svoje uređaje u kombinaciji sa skupom potrošačkih i komercijalnih servisa koji se stalno razvijaju, primjerice OneDrive, koji služi za internetsku pohranu podataka, Skype for business, Delve, Yammer i razne sigurnosne karakteristike korporativne klase.

Novi Office i Windows 10 u kombinaciji predstavljaju najpotpunije rješenje za rad. Aplikacije Office 2016 sistema besprijekorno funkcionišu u dosad najboljem Windows sistemu, uključujući novi Sway za Windows 10, aplikaciju za stvaranje interaktivnih priča koje se mogu dijeliti, a na desktop-u izgledaju sjajno. Windows Hello je karakteristika koja omogućava prijavu u sisteme Windows i Office 365 jednim jedinim korakom. Aplikacije iz paketa Office Mobile u sistemu Windows 10 omogućavaju produktivnost u pokretu, što uključuje i Continuum, karakteristika koja omogućava korištenje telefona u kompjuterskom načinu rada. Cortana se povezuje sa sistemom Office 365 te pomaže pri zadacima kao što je priprema sastanaka, a daljnja integracija s programom Outlook očekuje se već u novembru.

Razvijen je za timski rad – aplikacije Office-a 2016 pojednostavnjuju saradnju i uklanjanju prepreke timskom uspjehu.

Radi umjesto vas – ugrađena inteligencija sistema Office 2016 omogućava vam brži i pametniji rad.

Najsigurniji Office – aplikacije sistema Office 2016 u kombinaciji sa sistemom Office 365 imaju nova svojstva koja poboljšavaju korporacijsku sigurnost i zaštitu.

Dostupnost i preduvjeti – nove aplikacije sistema Office 2016 dostupne su na 47 jezika, a preduvjet je za njihovo korištenje Windows 7 ili neka njegova novija verzija. Počevši od danas, korisnici pretplaćeni na Office 365 mogu u sklopu pretplate preuzeti nove aplikacije sistema Office 2016. Automatska ažuriranja počet će se distribuirati pretplatnicima sljedećeg mjeseca. Office 2016 od danas je dostupan kao paket za jednokratnu kupnju za PC-jeve i Macove.

federalna.ba

 


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.