Počnite raditi ovo i vaše lice će biti 10 godina mlađe! (primijetit ćete rezultate odmah)

Saznaj kako podmladiti lice prirodnim putem na jednostavan i siguran način bez hirurgije!Ovo su saveti za brisanje godina sa tvog lica!

Često se kaže da je način našeg života ispisan na našim licima – bore, fine lije i podočnjaci je sve to što se javlja kao uzrok brzog načina života ali možda i stresa, nedovoljnog noćnog sna i gubitka hidratacije. U današnjem tekstu ti otkrivam, kako da sačuvaš mladalački izgled svog lica na sasvim prirodan i pouzdan način.

Da li ste znali da je riža vrlo koristan i izuzetno dobar kozmetički preparat, koji se koristi stoljećima, a posebno je vrijednuju Japanci. Bogata je vitaminom B, koji je od suštinske važnosti za rast i oporavak ćelija, i spriječava proces starenja. Da bi imali sjajnu kožu, žene u Japanu koriste sljedeću masku za lice.

Bit će vam potrebno slijedeće:

– Mlijeko
– Riža
– Med

Priprema:

Kuhajte 3 kašike riže, dok ne bude mekana. Nakon što završite kuhanje, prespite rižu i ostatke vode u čistu posudu (koja će vam trebati kasnije).Operite kuhanu rižu sa vodom i dodajte 1 kašiku toplog mlijeka i kašiku meda i dobro promiješajte.Nakon što se ohladi, smjesu nanesite na lice i vrat i držite je pola sata. Ispreite lice i vrat vodom.

Primijetit ćete rezultate odmah i obožavaćete ovu masku. Vaša koža će postati svjetlija, mekša, i nježnija.

Riža, kao i rižina voda imaju brojne zdravstvene beneficije. Rižina voda sadrži antioksidanse i hidrira kožu. Nakon što ste je jednom pripremili, možete je koristiti četiri dana, ako je držite u frižideru.

Izvor: www.healthtipsportal.com


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.