fbpx

Nema sumnje, masaža je jedan od najefikasnijih načina za opuštanje, korisna za vaše sveukupno zdravlje.

Plus, možete je sami raditi iz udobnosti svog doma.

Koristi masaže su višestruke. Osim što poboljšava vaš metabolizam, stimuliše lučenje znoja, smanjuje masnoću i poboljšava cirkulaciju krvi, kako u tijelu, tako  i kroz tkiva. Masaže su, također, korisne za vašu kožu; podmlađuju kožu čineći je zdravijom i ljepšom.

Osim toga, masaže eliminira kiseline odgovorne za grčeve. Opušta mišiće i stimulira probavu.

Najvažnija stvar u vezi masaže je, da je ljekovita. Smatra se da vaša stopala igraju značajnu ulogu u nervnom sistemu, jer tabani sadrže više znojnih žlijezda i osjetljive nervne završetke po kvadratnom centimetru-nego bilo koji drugi dio vašeg tijela. Mnogi od tih nervnih završetaka-povezani su sa drugim organima u vašem tijelu, i masirajući ih, vi zapravo stimulirate organe u vašem tijelu. To je razlog, zašto zdravstveni stručnjaci kažu, da stopala predstavljaju kartu čitavog organizma.

Stoga, masirajući stopala, naročito, vršite pritisak na određene tačke stopala, koje vam omogućavaju da izliječite razne bolesti i održavate pravilan rad vaših organa. Trebalo bi da palcem čvrsto pristisnete određeno mjesto, držite ga nekoliko sekundi, a zatim pređete na sljedeću tačku stopala.

Stručnjaci preporučuju da se ova masaža radi svake noći, prije odlaska u krevet. Da biste dobili pozitivne rezultate masirajte stopala 10-15 minuta.

http://www.healthyfoodteam.com


0 Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.