1. Otkriveno je da mješavina meda i cimeta liječi mnoge bolesti. Proizvodnjom meda bavi se većina zemalja svijeta. Ayurvedska i Yunani medicina koriste med kao glavni lijek već stoljećima. Znanstvenici danas također prihvaćaju med kao vrlo efikasan lijek za sve vrste bolesti. Med se može koristiti bez sporednih efekata za sve vrste bolesti. Današnja znanost kaže da med, iako je sladak, ako se uzme u pravoj dozi kao lijek ne šteti dijabetičarima. Poznati magazin po imenu Weekly World News koji je objavljen u Kanadi 17. januara 1995. godine dao je listu bolesti koje se mogu liječiti medom i cimetom u skladu sa istraživanjima zapadnih znanstvenika.

[umetnime]

Artritis (upala zglobova)

Uzeti jedan dio meda na dva dijela mlake vode, te dodati malu čajnu kašiku cimetovog praha, napraviti masu i polako masirati na bolne dijelove tijela. Primijećeno je da se bol smanjuje u roku od jedne do dvije minute.

Ili, osobe koje boluju od artiritisa mogu ujutro i navečer uzeti jednu šoljicu vruće vode sa dvije kašike meda i jednom malom čajnom kašikom cimetovog praha. Ako se pije redovito, čak i kronični artritis može biti izliječen U nedavnom istraživanju Univerziteta u Kopenhagenu, otkriveno je da su doktori tretirali svoje pacijente sa mješavinom jedne kašike meda i pola čajne kašike cimetovog praha prije doručka. Rezultat je bio da je u roku od sedmice dana, od 200 ljudi koji su tretirani, njih 73 bilo totalno oslobođeno bola, a u roku od jednog mjeseca skoro svi pacijenti koji nisu mogli hodati ili se kretati zbog artritisa su počeli da hodaju bez bolova.

Gubitak kose

Oni koji pate od gubitka kose ili ćelavosti mogu primijeniti masu od vrućeg maslinovog ulja, jedne kašike meda i jedne čajne kašike cimetovog praha prije kupanja i držati otprilike 15 minuta, a nakon toga oprati kosu. Vrlo je učinkovito ako se drži čak i 5 minuta.

Infekcije mokraćnog mjehura
Popiti dvije kašike cimetovog praha i jednu čajnu kašiku meda u čaši mlake vode To uništava klice u mokraćnom mjehuru.

Zubobolja

Napraviti masu od jedne čajne kašikee cimetovog praha i pet čajnih kašika meda te staviti na bolni zub. Ovo možete ponavljati 3 puta dnevno dok vam traje zubobolja.

Holesterol

Ako se pacijentu koji ima povišen Holesterol daju dvije kašike meda i tri čajne kašike cimetovog praha pomiješane sa 4,5 dcl čaja, to će smanjiti nivo holesterola u krvi za 10% u roku 2 sata. Kao što je navedeno za pacijente koji boluju od artritisa, ako se uzima 3 puta dnevno, liječi se bilo koje hronično povišenje holesterola.

Nervoza i bolovi u trbuhu

Med uzet sa cimetovim prahom liječi bolove u trbuhu te također otklanja čireve u korijenu Nadutost : u skladu sa studijama provedenim u Indiji i Japanu, otkriveno je da se, ukoliko se uzme med sa cimetovim prahom, smanjuje nadutost.

Bolesti srca

Napraviti masu od meda i cimetovog praha i mazati na hljeb umjesto marmelade i jesti redovno za doručak. To smanjuje holesterol u arterijama i spašava pacijenta od srčanog udara. Također, oni koji su već preživjeli srčani udar miljama su daleko od slijedećeg udara, ako primijene ovaj proces dnevno. Redovna upotreba navedenog smanjuje gubitak daha i jača otkucaje srca. U Americi i Kanadi različiti domovi za brigu tretirali su svoje pacijente uspješno i našli da su arterije i vene koje gube svoju elastičnost i postanu začepljene starenjem bile revitalizirane.

Imunološki sistem

Dnevna upotreba meda i cimetovog praha jača imunološki sistem i štiti tijelo od bakterija i napada virusa. Znanstvenici su pronašli da med sadrži različite vitamine i željezo u velikim količinama. Konstantna upotreba meda jača bijela krvna zrnca u borbi sa bakterijama i virusnim bolestima.

Probava

Kada se cimetov prah posut u dvije kašike meda uzme prije jela, to smanjuje kiselinu i pomaže u probavi čak i “najtežih” jela.

Dugovječnost

Kada se redovito uzima čaj napravljen sa medom i cimetovim prahom to produžava dugovječnost. Uzeti 4 kašike meda, 1 kašiku cimetovog praha i 3 šoljice vode, te prokuhati i napraviti u obliku čaja. Piti 3 do 4 puta dnevno. To održava kožu svježom i nježnom te spriječava starenje.

Prištevi

Od tri kašike meda i jedne čajne kašike cimetovog praha napravi se masa. Primijeniti ovu masu na prišteve prije spavanja i oprati ujutro toplom vodom. Ako se to radi svaki dan, u roku od dvije sedmice prištevi će nestati.

Infekcije kože

Ekcemi, lišajevi te sve vrste kožnih infekcija se liječe primjenom meda i cimetovog praha u jednakim dijelovima na oboljela mjesta.

Mršavljenje

Svako jutro, pola sata prije doručka, na prazan želudac i navečer prije spavanja popiti 2 kaiške meda i 1 čajnu kašiku cimetovog praha prokuhano u jednoj šoljici vode. Ako se uzima redovno, smanjuje težinu čak i najdeblje osobe. Također, uzimanje ove mješavine redovno ne dozvoljava masnoćama da se akumuliraju u tijelu čak i ako je osoba na visokokaloričnoj dijeti.

Rak

Nedavno istraživanje u Japanu i Australiji otkrilo je da se uspješno liječi uznapredovani rak želuca i kostiju. Pacijenti koji boluju od ovih oblika raka trebaju dnevno uzimati jednu kašiku meda sa jednom čajnom kašikom cimetovog praha 3 puta dnevno u toku jednog mjeseca.

Izvor: zena.hr
Foto: azramag.com


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.