CRVENA je boja za žene sa stavom. Ne pristaje svima i teško se održava, jer se crveni tonovi najbrže ispiru. Žene tamnije puti najbolje će izgledati sa zlatnobakrenim tonovima, a uz bijeli ten pristaje rubin crvena. Najprirodnije djeluju narandžastocrveni, te crvenosmeđi tonovi koji su ujedno i najpostojaniji.

[umetnime]

SMEĐA BOJA odgovara svakom tenu, a i najzahvalnija je podloga za eksperimentiranje s pramenovima. Smeđe nijanse najbolje reflektiraju svijetlo, pa kosa izgleda zdravije i sjajnije. Da bi žene svijetlijeg tena izgledale mlađe i svježije, trebale bi posvijetliti smeđu kosu za ton ili dva, a boja kestena lijepo pristaje gotovo svima. Postiže se tamnosmeđom bazom i pramenovima smeđe i crvenkaste nijanse.

CRNA BOJA kose pristaje jedino ženama maslinaste puti, a najbolje izgleda na mlađim osobama jer pretamni tonovi čine lica starijim i umornijim. Osobe svijetle puti i svijetle kose trebaju postupno bojiti kosu u tamniju nijansu, ton po ton, sve dok ne postignu nijansu koja im odgovara.

PLAVUŠE koje boje kosu kod kuće, trebaju je posvijetliti za više od dva tona i izbjegavati tople, zlatne nijanse jer se lako pretvore u narandžaste. Plava se boja obnavlja brem jednom u šest sedmica da bi se pokrijo izrast i vratila živost boji. Plavuše koje žele smeđu boju kose trebaju početi sa svijetlijim nijansama. Nakon prvog pranja kose , boja će izbljedjeti jer je plava kosa porozna i teško prima pigment. Boja će se pravilno i dugotrajno primiti nakon tri bojenja.


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.