Plod treba dobro oprati i isjeći na kriške jednake debljine. Uz to, također može vam pomoći sjekač za jaja. Nakon rezanja, voće stavite u drvenu posudu za sušenje hrane, poprskajte sa sokom od limuna i pospite šećerom ili šećerom sa cimetom i ostavite da se osuši.

[umetnime]

Sušeni kivi: Operite kivi i ogulite ga. Nožem ga narežite na jednake tanke kriške. Sljedeća stvar je samo staviti kriške da se suše.

Sušena narandža: Da bi se osušile narandže, prvo ogulite koru i isjecite ih na tanke kriške. Onda ih rasporedite za sušenje.

Sušene banane: Isijecite banane na deblje kriške. Također, možete ih potopiti u pola šolje soka od limuna, poredati na tacnu za sušenje i po njima kapnuti malo meda, koji će im poboljšati okus. Onda ih ostavite da se osuše.

Sušene jabuke: Operite jabuke, oljuštite koru nožem, izvadite jezgru i isjecite ih na jednake tanke kriške. Potopite kriške jabuka u limunov sok, da spriječite da jabuke postanu smeđe. Možete ih posuti cimetom i  s medom.

Prosječno vrijeme sušenja voća u pećnici je oko 8 sati. Međutim, to također ovisi o debljini rezanog voća, stoga voće pokušajte izrezate na što tanje i jednake komade. Što je voće tanje, to je kraće vrijeme sušenja. Najbolja opcija je skladištenje sušenog voća u zatvorenim staklenim teglama. Propisno zatvorite tegle i čuvajte ih na tamnom mjestu.

 

Izvor: joanasrecipes


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.