Tajna je riža! Primjenom rižinog ulja od mekinja, rižinog  praha od mekinja, rižine vode na vašoj koži možete promijeniti teksturu i jasnoću kože, što znači da je možete učiniti glatkom i eliminirati tamne mrlje. Također, možete obogatiti svoju ishranu s rižom i koristiti njene antioksidativne moći.

[umetnime]

Riža je bogat izvor linolne kiseline i skvalena, snažan antioksidans koji promovira proizvodnju kolagena u koži. To je supstanca koja čuva kožu od bora. Pored toga, skvalen štiti kožu od oštećenja sunca. Velike količine vitamina E i gama orizanola su prisutni u riži, koji štiti zdravlje srca i snižava kolesterol.

Riža ima zapanjujuće efekte u podmlađivanju kože, što mnogi ljudi ne znaju, osim onih koji dolaze iz dalekog Japana.

Donosimo vam recept za masku na bazi riže, koja omekšava bore i čini vašu kožu sjajnijom.

Potrebno vam je:

– 3 kašika riže

– 1 kašika mlijeka

– 1 kašika meda

Nakon što skuhate rižu, procijediti je i ostavite vodu u kojoj je riža kuhana. Dodajte kašiku toplog mlijeka u rižu i promiješajte. Nakon što je mješavina dobro promiješana, dodajte med na to.Nanesite masku na čistu, suhu kožu i pustite da se osuši. Nakon toga, skinite masku i operite lice vodom u kojoj je riža kuhana.Rižina voda ima antioksidativno i ljekovita svojstva da koži daje vlagu i poboljšava cirkulaciju, uklanja tamne  i olakšava upalu.Rižina voda će vam dati zdravu, čistu i više hidratiziranu kožu. Također, nudi blagu zaštitu od sunca.

Uradite ovaj postupak jednom sedmično, ako želite osjetiti pogodnosti riže i izgledati deset godina mlađe.

 


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.