Etimologija te čarobne riječi kreće se ovako: njem. Palatschinke ← češ. palačinka ← mađ. palacsinta ← rum. placinta. U Bosni i Hercegovini se jedu uvijek, prodaju svugdje, svi ih peku ili znaju kako se to radi, no jeste li ikad radili palačinke baš po receptu? I, jeste li se ikada pitali tko ih sve jede, gdje se jedu i kako?

Predstavljamo Vam najbolju smjesu za palačinke koji se prave 3 minute

Sastojci:

2 banane
1 jaje
1 kašike braena
malo ulja

Priprema:

Ispasirajte dvije banane, dodajte jedno jaje i sjedinite. Dodajte kašike brašna i malo ulja. Promiješajte. Pecite palačinke, da budu na sredini tave i manje, jer su tada djeci zanimljivije. A inače, veličina može biti po želji. Za kraj ukrasite eurokremom ili čokoladom i narežite voće koje imate. Prijatno!

palačinkeIzvor: coolinarka.com
Foto: net.hr/ lifepressmagazin.com


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.