Koža ti je suha, peruta se i izgubila je elastičnost i sjaj? Ukoliko je tvoj odgovor DA, tada je pravo vrijeme da uradiš piling. U nastavku saznaj zašto je piling važan i kako da ga pravilno uradiš. U nastavku ti donosimo i recept za šećerni piling koji možeš sama da napraviš.

Piling je savršeno uraditi prije ljeta i velikih vrućina, te je sada idealno vrijeme da ga uradiš, kako bi ti koža blistala cijelo ljeto.

Koža je naš najveći organ i predstavlja omotač tijela koji je u neposrednom kontaktu sa spoljašnjom sredinom. Ona štiti tijelo od mehaničkih povreda, štetnih UV zračenja i patogenih organizama tj. predstavlja prvu liniju odbrane od bakterija, virusa i drugih mikroorganizama.

Potrebni sastojci za šećerni piling sa limunom:

  • kokosovo ili bademovo ulje
  • bijeli šećer
  • esencijalno ulje limuna
  • Recept za šećerni piling sa limunom (za noge):
  • 2 šolje bijelog šećera
  • 1/3 do 1/4 šolje bademovog ili kokosovog ulja
  • 3-4 kapi esencijalnog ulja limuna

Dvije šolje šećera pomiješajte sa 1/4 do 1/3 šolje bademovog ulja. Ulje dodajite polako dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Onda dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja limuna. Smjesu prebacite u teglu.

Ovaj piling čini da vam noge omekšaju i pri tome dobro mirišu. Savršen je za ljeto.

Napravite sami etikete pomoću kompjutera. Napravite datoteku u PDF, tako da možete printati natpise za tegle. Jednostavno isprintajte natpise na bijelom tvrdom papiru i isijecite ih i zalijepite na teglu sa tečnim ljepilom za staklo.

Još zanimljivih savjeta pročitajte klikom ovdje!

Kultura, tradicija i turizam na jednom mjestu – www.posjeti.ba


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.