Jedan od popularnih trendova u uređenju enterijera podrazumjeva opremanje prostora starinskim, trošnim ili neobrađenim predmetima. Staro drvo, ispucala farba, izguljene ivice… jer se ljepota upravo nalazi u toj nesavršenosti. Savršeno mjesto da pronađete ovakva starinska “blaga” su svakako buvljaci, ali ako želite da eksperimentišete, možete takav predmet da napravite i kod kuće. Kako je cilj projekta kreiranje nesavršenosti, pravila ne postoje. Važno je samo da se zabavite i stvorite nešto autentično.

Potreban materijal:

Saksija od terakote
Farba
Salvete
Šmirgla (opciono)
Lak (opciono)

Saksija sa efektom ispucale farbe

Način izrade:

1. Najprije očistite saksiju od prašine, a zatim je cijelu ofarbajte u željenu boju. Bijela farba će se odlično slagati uz terakotu, naročito kada se oguli.
Saksija sa efektom ispucale farbe (2)

2. Prije nego što se boja osuši, uzmite salvetu i obmotajte je oko saksije. Dobro je pritisnite i ostavite otprilike minut da upije malo boje.
Saksija sa efektom ispucale farbe (6)

3. Pažljivo skinite salvetu sa saksije. Dok skidate primjetićete kako ostavlja efekat izguljene farbe na saksiji.
Saksija sa efektom ispucale farbe (5)
4. Vaša saksija u ovoj fazi već može biti gotova. Ali, ukoliko želite da postignete još trošniji izgled, šmirglom sastružite još boje.

5. Ako vam se dopada mat izgled, saksiju ostavite bez završnog sloja. Međutim, ako želite da efekat koji ste stvorili bude trajan, nanesite jedan sloj laka na saksiju.
Saksija sa efektom ispucale farbe 665
Izvor: kucastil.rs
Foto: homedit.com


1 Comment

Kako se sve može iskoristiti stara teniska loptica? - domacin.ba · 12. Oktobra 2021. at 15:47

[…] tenis loptica je definitivno predmet sa kojim je uz malo mašte moguće napraviti dosta korisnih predmeta. U nastavku pogledajte naše […]

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.