Pojedite 5 oraha i čekajte 4 sata! Ljekovitost oraha je nevjerovatna.

U alternativnoj medicini upotreba oraha ima značajnu popularnost. Na temelju proizvoda pripremaju se razne tinkture, ljekovite masti, losioni. Glavni zahtjev kućnog liječenja je osigurati da proizvodi budu sigurni, ako se nakon upotrebe pojave neželjene reakcije, odmah zaustavite postupak.

Prema nedavnom istraživanju, konzumiranje nekoliko oraha dnevno će vas odbraniti od srčanih bolesti. Ako ih konzumirate redovno, oni će vas čuvati trajno. Također, naučnici su otkrili da popravlja nivo holesterola i elastičnost krvnih sudova, s druge strane, poboljšat će vam se cirkulacija u roku od 4 sata nakon konzumiranja oraha ili orahovog ulja.

Ovo istraživanje je dokazalo da uz redovno konzumiranje oraha, vaš organizam će biti sačuvan od bilo kakvih kardiovaskularnih bolesti jer ljekovitost oraha je nevjerovatna.

Dr. Penny Kris Eterton, profesor nutricionizma na State University Penn u Pennsylvaniji jednom je rekao: “Konzumiranjem šake oraha ili orahovog ulja četiri dana, barem u sedmici, znatno ćete smanjiti rizik od srčanih bolesti”.

Ova studija je prva koja otkriva ulogu oraha koji daje najbolje zdravstvene prednosti. Konzumiranjem tri kašike ulja poboljšat ćete stanje krvnih sudova u roku od 4 sata.

Orahovo ulje je vrlo korisno kod endotelnih ćelija. Ove ćelije imaju vitalnu ulogu u našem organizmu, jer su sastavni dio linije tijela krvnih sudova.

Izvor: healthy-solution

Još zanimljivih članaka pronađite klikom ovdje!

Preporučujemo da posjetite i naš portal www.posjeti.ba


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.