Svi imamo noći kada ne možemo da spavamo, prevrćemo se po krevetu, ali nesanica nikako da prođe. Razlog tome je vjerovatno nagomilani stres, depresija i anksioznost. Neka istraživanja kažu, da čak i neki lijekovi, naročito ako se uzimaju redovno, izazivaju nesanicu. No, šta god da je razlog, dobra stvar u svemu je, da postoje domaći recepti koji nam mogu pomoći u tome. Stoga smo pronašli recept za odličan čaj protiv nesanice, pomoću kojeg ćete spavati kao beba.

[umetnime]

Čaj od banane

Banane su pune potasijuma i magnezijuma, koji dokazano pomažu kod relaksacije cijelog organizma. Za pripremu ovog recepta trebaće vam manje od 10 minuta vašeg vremena, a u čaju možete uživati svake noći prije spavanja, sve dok ne izliječite nesanicu.
Sastojci

-1 banana
-1 manji lonac vode
-prstohvat cimeta (optimalno)

Sve što trebate uraditi je odrezati oba kraja banane i staviti je s korom u kipuću vodu. Kuhajte je još 10 minuta. Skuhana voda je vaš čaj. Možete dodati malo cimeta radi poboljšanja ukusa, jer se cimet odlično slaže sa bananama. Čaj pijte topao, a skuhanu bananu možete iskoristiti za neki dezert.

Zašto su pilule za spavanje loše za vaše zdravlje

Mnogi ljudi kod problema sa nesanicom najradije posežu za pilulama za spavanje. One zaista pomažu, ali ne dugoročno. Pilule za spavanje vam mogu pomoći samo kratkotrajno, stoga radije odvojite vremena i napravite domaće lijekove za nesanicu, ali i za ostale zdravstvene probleme.

Izvor: explorehealthyfood


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.