Podmlađivanje lica više nije samo san. Ovaj tekst vam otkriva kako da se podmladite i koje vam tehnike u tome mogu pomoći – od onih koje možete primeniti sami, do onih za koje vam treba stručna ruka! 

Ako zelite da se podmladite, a da pri tom uštedite novac i živce, pokušajte da to postignete na potpuno prirodan način. Ova kombinacija prirodnih metoda za podmlađivanje lica je potpuno bezazlena, jeftina, jednostavna, svima pristupačna, a što je najvažnije i efikasna.

Žene u Japanu vijekovima koriste ovaj recept i rižu kao osnovnu namirnicu u kuhinji ali i za ljepotu i zdravlje. Riža čisti kožu, eliminira tamne mrlje, izglađuje bore. Također, ima antioksidantne moći i stimulira proizvodnju kolagena u ćelijama kože. Riža treba da bude što češće na vašem jelovniku zbog gama oryznola i vitamina E, odgovornih za smanjenje holesterola i očuvanje vašega zdravlja.

Sastojci:

  • 3 kašike riže
  • 1 kašika mlijeka
  • 1 kašika meda
  • 1 šolja vode

Priprema:

Skuhajte rižu u šolji vode na srednjoj temperaturi. Isključite i ostavite tako još 2-3 minute, povremeno miješajući. Dodajte mlijeko i med. Dobro izmiješajte. Pustite neka se smjesa skroz ohladi. Stavite pripremljenu masku na licu i držite je par minuta. Isperite lice mlakom vodom. Po potrebi, primijenite masku 2 do 3 puta sedmično. Već nakon prve primjene, primijetićete vidljive rezultate podmlađivanja lica.

Pazite i šta stavljate na lice svakoga dana, ponajviše kakvu šminku koristite. Kad smo kod šminke, vodite računa da nikada (ali nikada) ne krenete na spavanje pre nego što skinete šminku.

Izvor: healthylifehappiness

Pronađite još zanimljivih članaka klikom ovdje!

Preporučujemo da posjetite i www.posjeti.ba


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.