fbpx

Pravi način da se elminiše glavobolja je refleksologija. To je relativno novija filozofija, barem u zapadnom svijetu, koja ukazuje na to da postoji veza između svakog dijela tijela i ruku. Prvo trebate znati nešto o relaciji između prstiju i drugih organa, kako bi se riješili bolova.

[umetnime]

Kažiprst- Ovaj dio vašeg tijela je povezan sa drugim dijelovima tijela, kao što su debelo crijevo i želudac, što znači da biste trebali pritisnuti kažiprst, trljati ga (masirati) jedan minut kad god imate bol u trbuhu ili zatvor. Osjećat ćete znatno olakšanje i poboljšanje vašeg stanja.


Palac – je povezan sa srcem i plućima. Svaki put kad smatrate da imate ubrzani srčani ritam, trebate trljati palcem i „izvlačiti ga“. Kao rezultat toga, rad vašeg srca bit će usporeniji.

Srednji prst – je povezan sa tankim crijevom, srcem, krvotokom i respiratornim sistemom. Kad god se osjećate nenaspavani ili imate vrtoglavicu, trebalo bi da istežete i masirate srednji prst.

Prstenjak – Svaki put kada se osjećate depresivno ili loše raspoloženi, samo trljajte (izvlačite odnosno masirajte) prstenjak jer je on povezan sa vašim raspoloženjem. Nakon nekog vremena, primijetit ćete da vam je raspoloženje znatno poboljšano.

Mali prst – je povezan sa glavom, vratom, i bubrezima. Trebalo bi da masirate mali prst, kad god patite od glavobolja ili bolova u vratu.

[umetnime]

Dlanovi – su povezani za nervni sistem, tako da stimulacija cirkulacije krvi u dlanovima može poboljšati psihološko zdravlje. Da bi se to desilo, morate pljeskati rukama.

Izvor: healthandhealthyliving.com


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.