Klas d.d. Sarajevo, s tradicijom dugom 119 godina (osnovan 1902.), vodeći je bh. proizvođač u mlinsko-pekarskoj djelatnosti. Među vodećim proizvođačima tjestenine, slastičarskih i konditorskih proizvoda u BiH i regionu. Godišnje Klas proizvodi oko 80.000 tona hrane, a upošljava 940 radnika.

Osnovni cilj strategije i politike kvaliteta Klasa jeste proizvodnja kvalitetne, higijenski ispravne i sigurne hrane. Taj cilj Klas ostvaruje dosljednom primjenom standarda ISO 9001, ISO 14001 i HALAL. Kao i ispunjenjem zahtjeva HACCP normi koje su podržali svjetski autoriteti kao što su FAO (Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu) i WHO (Svjetska zdravstvena organizacija).

Svaki segment proizvodnog procesa, počev od nabave sirovina i repromaterijala, preko njihovog skladištenja, do proizvodnje i isporuke gotovih proizvoda, savjesno prate vrhunski tehnolozi i radnici s dugogodišnjim iskustvom. Klas godišnje u sigurnost, zdravstvenu ispravnost hrane i kontrolu kvaliteta uloži oko pola miliona KM.

Savremen i automatiziran proces proizvodnje, tradicija, neprocjenjivo iskustvo, široki asortiman proizvoda i njihov vrhunski kvalitet, te povjerenje i zadovoljstvo potrošača, formula su uspjeha ove kompanije kako na domaćem tržištu tako i van granica BiH.

Od početka 2002. godine kompanija je zapisana na sarajevskoj berzi SASE, najvećoj berzi u Bosni i Hercegovini. Od februara 2014. godine Klas je u vlasništvu AS Group-e iz Jelaha, koja je za kupovinu 43% dionica tada izdvojila 14,235 miliona KM. Do sada, AS Group-a je kupila preko 92% dionica Klas-a.

Još zanimljivih članaka pročitajte klikom ovdje!

Preporučujemo da posjetite i www.posjeti.ba

Categories: Ostalo

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.