Dukat Tešanj egzistira od 1989.godine kao privatno preduzeće. Prema prvobitnoj registraciji preduzeće je obavljalo djelatnosti: uvoza i izvoza, trgovine i transporta roba. Od pokretanja djelatnosti preduzeće je poslovalo pod imenom “Riva commerce” Tešanj. U periodu 1992. – 1995. godine zbog ratnih događanja preduzeće nije bilo u mogućnosti obavljati svoju djelatnost.

Nastavljajući dinamičan razvoj Dukat je 2005. godine pristupio pripremi projekta izgradnje novih mlinskih kapaciteta. U toku 2006. godine izgrađen je potpuno novi objekt mlina sa preko 2000 m2 korisne površine. Početkom 2007. godine završena je montaža savremene opreme novog mlina Dukat i izgradnja druge faze silosa za žitarice.

U 2015. godini pekara je preseljena u novi objekat, izvršena je modernizacija opreme i poslovnih procesa. Izvršeno je i rebrendiranje proizvodnog programa Vodenica u sklopu proizvodnje mlinskih proizvoda kojim se želi ući u segment potrošača zdrave hrane, obzirom da su proizvodi Vodenica dobiveni iz cjelovitih žitarica te da imaju izražena nutricionistička svojstva. Pekara Dukat je svoj opseg djelovanja proširila sa distribucije pekarskih proizvoda i na otvaranje vlastitih maloprodajnih lokacija sa istim vizuelnim identitetom i unaprjeđenim asortimanom proizvoda u 2016. godini. Osim toga, 2016. godina je obilježena i uvođenjem brenda Dukat Premium – namjenskog brašna za pite.

U 2017. godini je izvršena značajna rekonstrukcija mlinskih pogona čime se uticalo na unapređenje efikasnosti i efektivnosti proizvodnog procesa. U godinama koje slijede DUKAT d.o.o. će biti usmjeren na ispunjavanje svoje misije i vizije.

Mlinskopekarska industrija Dukat ostvarila je značajan rast i razvoj od 1997. godine kada je pokrenula mlinsku djelatnost. Danas je Dukat visoko pozicioniran, i nalazi se među 5 vodećih žitoprerađivačkih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Mlin i pekara Dukat Tešanj

Kontakt informacije:

Tel. +387 (0) 32 663 195

email: dukat@bih.net.ba


dukat2


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.