Deseto izdanje međunarodnog ribarskog sajma Crofish održat će se od 18. do 20. studenog 2016. u porečkoj dvorani Žatika, najavili su jučer na konferenciji za novinare pomoćnik ministra poljoprivrede Ante Mišura, pomoćnik istarskog pročelnika za poljoprivredu zadužen za ribarstvo, Graciano Prekalj, gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Edi Štifanić, te u ime organizatora, potpredsjednik Udruženja obrtnika Poreč Robert Momić uz  tajnika Udruženja Roberta Velenika.

Cilj je sajma da se na jednom mjestu omogući okupljanje i predstavljanje svih zainteresiranih gospodarskih subjekata iz djelatnosti ribarstva, marikulture i sportskog ribolova Republike Hrvatske, te susjednih država, a sve u ozračju međunarodne i međuregionalne suradnje kao važnog činitelja u razvoja morskog ribarstva i marikulture. Pozivi su upućeni partnerima iz Slovenije, Italije te iz Španjolske i Portugala, rekao je Momić u  ime organizatora, te je dodao kako je proteklog tjedna LAGUR (Lokalna akcijska grupa u ribarstvu)Istarski Švoj, osnovan u Poreču, potpisao sporazum o suradnji sa LAGUR-ima iz Veneta i Slovenije pa i ta činjenica potvrđuje da će porečki Crofish preuzeti značajnu međunarodnu dimenziju.

Jedini sajam ribarstva, ribarske opreme, sportskog i rekreativnog ribolova te marikulture u Hrvatskoj Poreču održat će se u organizaciji Udruženja obrtnika Poreč, uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Istarske županije i Grada Poreča-Parenzo, a tijekom Crofisha planira se održati niz popratnih događaja, od kojih su posebno naglašene tribine, specijalizirana predavanja i susreti partnera – ribara, te aktivnosti približavanja proizvoda ribarstva turističkom tržištu i javnoj potrošnji u školama i vrtićima.

Informacije vezane za izlaganje na sajmu i prijave:
Studio 053 d.o.o.
Tel. +385 52 427 427
Fax. +385 52 427 426
Email: prijave@crofish.eu
Adresa: Vukovarska 19, HR-52440 Poreč

 


Informacije vezane za program popratnih događanja, sponzorstva…:
Udruženje obrtnika Poreč
Tel: +385 52 453-473
Fax: +385 52 432-483
E-mail: info@crofish.eu
Adresa: Partizanska 5a, HR-52440 Poreč


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.