fbpx
  1. Svaki rižoto treba biti kremast, a da biste to postigli na kraju kuhanja dodajte maslac i ribani parmezan.
  2. Kada pravite mesni ili povrtni temeljac za rižoto-luk kuhajte u ljusci. Tako rižoto ima tamniju boju,i biva obogaćen novim ukusima. Tajna temeljca za rižoto je u dugom kuhanju na laganoj vatri.
  3. Za rižoto nikada ne koristite već skuhanu rižu, nego sirovu rižu pirjajte na vatri odnosno na masnoći i postepeno dodajite ostale sastojke.


  4. Da bi bio kremast i ravnomjerno kuhan, rižoto treba neprestano miješati.
  5. Kada je rižoto gotov, uvijek ga ostavite do 3 minuta da se svi sastojci povežu, a rižoto „odmori“ od kuhanja.

0 Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.