fbpx

Potrebni sastojci:

-750gr krompira

-300gr mljevenog mesa

-500 ml soka od paradajza

-4 srednje velike  mrkve

-1 glavica crvenog luka

-peršin (po želji)

-ulje, so, biber, vegeta

Priprema: očistite crveni luk i nasjeckajte na sitne kockice. Sitno naseckajte i mrkvu i peršun. Krompir ogulite i narežite na komade željene veličine.


Zagrijte ulje u šerpi, pa dodajte crveni luk. Kratko pirjajte. Dofajte mljeveno meso i pržite sve na laganoj vatri uz miješanje. Dodajte krompir i mrkvu, te nalijte u šerpu vode do pola. Poklopite je i ostavite na laganoj vatri da se svi sastojci sjedine i izdinstaju.

Čorbu treba kuhati 20tak minuta, dok svo povrće ne omekša. Na kraju dodajte sok od paradajza ili paradajz. Isključite šporet i tada dodajte so, biber, vegetu, peršinov list.


2 Comments

Bloger210 · 3. Marta 2018. at 19:01

Isprobano,odlicna corba.

    Amela Igor Strutinski · 4. Marta 2018. at 9:43

    Hvala lijepa na pohvali, čitajte nas i dalje.

    Lijepi pozdravi Amela i Igor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.