Posljednjih godina sijeda kosa je postala pravi trend, što je oduševilo sve one koji redovito odlaze u frizerske salone kako bi prekrili neželjene sijede vlasi.

I dok neki još uvijek njeguju svoju prirodno sijedu kosu, drugi se ne žele upuštati u takve ekstremne pothvate pa se prepuštaju bojenju sijede kose, prateći pritom koje su boje u trendu.

Svijetli izrastak-ako ste kosu obojili u nijansu tamniju od prirodne, pomaže sjena za oči što sličnija prirodnoj boji kose. Širom četkicom nanesite sjenu za oči na sijedi izrastak i problem je privremeno riješen.

Tamniji izrastak-ako ste obojili kosu u nijansu svjetliju od prirodne boje, uzmite šampon za suho pranje ili dječji puder. Jedno ili drugo posipajte po izrastku i protrljajte prstima ili nanesite četkicom za rumenilo. Na kraju napravite frizuru koju želite i sijeda kosa ide u zaborav.

U prodavnicama postoje proizvodi za prikrivanje izrastka, a liče na regenerator s pumpicom. Prikrivaju izrastke od pranja do pranja i postoje u svim bojama. Preliv za kosu je jednako dobar izbor za prikrivanje izrastaka od farbanja do farbanja, a ujedno osvježava već postojeću boju.

Ako želite da vam boja na kosi traje duže, izbjegavajte pranje kose vrućom vodom. Radije koroistite hladnu vodu, jer što je voda hladnija, boja na kosi duže traje.  Nekoliko dana prije bojena kose, ne perite kosu, jer prirodna ulja unutar vlasišta pomažu da boja prijanja bolje. Isto važi i nakon farbanja, pokušajte da nekoliko dana ne perete kosu.

Još zanimljivih članaka pronađite klikom ovdje!

Preporučujemo da posjetite i naš portal www.posjeti.ba


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.