1. Dead Sea Mud (sapun sa sastojcima iz Crnog mora)-kozmetički proizvodi firme Erno Lazlo sa ovim sastojcima su veoma skupi, ali su bogati kalcijumom, kalijumom i magnezijumom. Fine čestice soli iz taloga Crnog mora su nježan piling za vašu kožu, koji ne uništava prirodne masti sadržane u koži. [umetnime]
  2. Uljem je njegovala krajeve kose-frizura je bila zaštitni znak Jacky Kennedy, i zahtijevala je uvijek posebnu pažnju i njegu. Stilisti i frizeri su joj savjetovali da uljem njeguje vrhove kose, a njeno omiljeno ulje je bilo lavandino.
  3. Manje je više-Jacky Kennedy nije koristila šminku u velikim količinama. Jedno što je svakodnevno koristila bio je lagani, tečni puder svijetlije nijanse.
  4. Miris s potpisom-omlijeni parfem joj je bio Lovely Patchouli 55 s notama ćilibara, pačulija, bergamota i kože iz luxuzne francuske parfimerije Krigler. utemeljene 1879.
  5. Njega obrva-Jacky Kennedy je svakodnevno njegovala svoje guste, jake i tamne obrve, jer je bila poznata po svom pefekcionizmu. [umetnime]
  6. Luksuzna krema za lice-iako joj je glavni porok bilo pušenje, lice Jakcy Kennedy je uvijek bilo njegovano i lijepo. Dosta novca je davala za kvalitetne kreme za njegu lica.
  7. Omiljeni accessoire joj je bio karmin-voljela je da uskladi boju usana sa nijansama onoga što nosi.
  8. Umjetnost svakodnevnice-iako svi imamo dane kada nam nije ni do čega posebno stalo, to nije razlog da ne izgledamo fenomenalno. Jacky je te dane skrivala tamnim naočalima za sunce, ili skrivanjem svoje divlje kose. Jacky Kennedy je dokaz da je ljepota žene u njenom šarmu i prirodnosti. [umetnime]
  9. Urednost- također jedna od osobina Jacky Kennedy po kojoj je bila prepoznatljiva u svijetu. Smatrala je, da je uredan izgled presudan i čista i lijepo namještena kosa.
  10. Dobar kroj-ovo je pravilo Broj 1. za Jacky Kennedy. I kada pogledamo unatrag, zaista i sami smo uvjereni da je sve što je nosila, bilo je dobro skrojeno.

Prošla sam kroz svašta i mnogo patila. No isto tako imala sam dosta sretnih trenutaka. Svaki trenutak u životu je drugačiji. Dobro, loše, izazovi, radost, tragedija, ljubav i sreća – svi su oni ispresijecani u jednu neopisivu riječ koja se zove život. Ne možeš odvojiti dobro od lošeg, i možda nema potrebe da se to uopće i čini, priznala je Jackie Kennedy.

Izvor: elle.hr


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.