U Gradačcu je otvoren 44. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije. Sajam šljive Gradačac na kojem se predstavlja preko 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Sajam je otvorio Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine. Tokom četiri dana održavanja sajma bit će upriličeni okrugli stolovi i stručna predavanja iz različitih oblasti poljoprivrede, najviše iz pčelarstva i voćarstva.

sajam šljive

Jubilarni 15. po redu Međunarodni sajam  ekologije ”EKOBIS  Bihać 2017“ bit će održan na prostoru SRC “Luke“ u Bihaću. Vrijeme održavanja je od 14-16. septembra 2017. godine. Organizator sajma je Privredna komora Unsko-sanskog kantona.

Ciljevi manifestacije koja uspješno traje već 14 godina su promocija i tržišna valorizacija proizvoda i usluga koji doprinose realizaciji ciljeva održivog razvoja.

Ovogodišnja sajmska manifestacija tematizirat će vodu, odnosno njen sveukupni prirodni, biološki, ekonomski i ekološki značaj za grad Bihać i Unsko-sanski kanton. Upravo ove godine završava generacijski projekt, odnosno uspostava potrojenja za odvodnju i prečišćavanje otpadnih voda u gradu Bihaću. Puštanjem u rad ovog postrojenja kvaliteta vode rijeke Une u samom gradu i nizvodno od mjesta ispuštanja biti će značajno poboljšana što će imati pozitivne efekti na zaštitu prirode i biodiverzitet u cjelini.

Bihać sajam

Pronađite još zanimljivih članaka klikom ovdje!

Preporučujemo da posjetite i www.posjeti.ba


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.