Svima nam je dobro poznato maslinovo ulje i djelotvornost koju ima na naše zdravlje. Premda je uglavnom plod taj koji se najviše koristi, bilo za dobivanje maslinova ulja bilo za proizvodnju stolnih maslina, komercijalno se sve više počinje cijeniti i drugi dio biljke – list. Lišće masline je, također, jednako učinkovito i zdravo. Lišće maslina se stoljećima koristi u terapijske svrhe jer sadrži spoj oleuropein. Mnoga istraživanja su pokazala da oleuropein ima antibakterijska, antiupalna i antivirusna svojstva. Smatra se da lišće masline ima više antioksidanasa od zelenoga čaja.

U terapijske svrhe se koristi ekstrakt lista masline, a od lišća masline se pravi djelotvorni čaj.

5 najvažnijih benefita lišća masline

  1. Lišće maslina pomaže osobama koje boluju od osteoporoze-sastojak oleuropein pomaže razvoju ćelija koje razvijaju kosti i na taj način pomaže kod osteoporoze.
  2. Lišće maslina spriječava starenje-slobodni radikali štete našoj koži, a lišće masline koje sadrži fenole i antioksidanse neutrališe slobodne radikale i revitalizuje kožu.
  3. Lišće maslina snižava tlak-oleuropein snižava tlak, poboljšava cirkulaciju, spriječava stvaranje krvnih ugrušaka.
  4. Lišće maslina se bori protiv holesterola-sastojci lišća maslina spriječavaju formiranje lošeg holesterola u našem organizmu.
  5. Lišće maslina pomaže kod infekcija-oleuropein uništava mikroorganizme i bakterije te zaustavlja reprodukciju tvari koje pomažu bakterijama i mikroorganizmima da se šire u našem organizmu.

Još članaka pronađite klikom ovdje!

Preporučujemo da posjetite i naš portal www.posjeti.ba


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.