Glavni izvori patnji na planeti Zemlji su zasigurno sebičnost,pohlepa i neznanje. Međutim, ako se okrenemo ka boljoj budućnosti empatija i saradnja su nada za bolje sutra.

Od 16 Februara 2018 počela je vladavina zemljanog Psa, prema kineskom kalendaru.

Poznato je da zemljani Pas ne odobrava nepotrebno rasipanje i trošenje. Cjelokupan uspjeh u 2018  ( i u ljubavi i na poslovnom planu) najviše zavisi o kvalitetnoj međuljudskoj komunikaciji, te nesebičnosti i velikodušnosti.

Osnove za preživljavanje su empatija i suradnja, a ljudski moral je sinonim slobode. Samo ako budemo moralni i odgovorni, bićemo slobodni, odnosno naši životi mogu biti kvalitetniji i bolji.

Godina zemljanog Psa snažno će utjecati na muškarce i na žene, dajući im priliku za promjenu. Snažan karakter, edukacija, moral, društveni život, zdravlje i briga za starije, u ovom su razdoblju veoma važni. Pojava novih književnika i filozofa, kao i ponovno otkrivanje zaboravljenih klasičnih pisaca i pjesnika, trebala bi probuditi i nahraniti kolektivnu svijest.

Tokom godine zemljanog Psa možemo očekivati i pokretanje novih industrijskih projekata, koji će promijeniti dosadašnji način proizvodnje i eksploataciju izvora energije. To se posebice odnosi na područje solarne energije, koje je dovoljno razvijeno da postane jedan od glavnih izvora struje.

Još zanimljivih članaka pročitajte klikom ovdje!

Preporučujemo da posjetite i www.posjeti.ba


1 Comment

Naučite kada trebate okrenuti novu stranicu u životu - domacin.ba · 7. Oktobra 2021. at 9:36

[…] često optužujemo okolnosti koje nam ne daju da ostvarimo svoje snove. U glavi se stvori osjećaj bespomoćnosti i uzroke problema tražimo u svemu i svačemu, osim u nama, jer mi ulažemo puno i […]

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.