Bez obzira na to selite li se u novi stan ili ste odlučili nešto promijeniti u sadašnjem, postoje smjernice za uređenje doma koji vam mogu pomoći da lakše donosite dobre odluke.

Kod uređenja novog prostora uvijek započnite s osnovama koje vam mogu pomoći u odabiru bez obzira na to koji stil uređenja volite, skupe umjetnine ili male sentimentalne sitnice.

Kod kompletnog redizajna ili uređenja dijela prostora većini je ljudi najveća muka to što prostor nikada ne može biti gotov odmah. Za kompletno uređenje i završne detalje uvijek treba vremena pa se koncentrirajte na osnove.

Savjetnice za uređenje interijera Amy Nebens i Jara Negrin otkrile su za Huffington Post s kojih deset stvari u uređenju prostora trebate započeti jer s njima nećete pogriješiti.

Deset stvari za uređenje doma

1. Odaberite barem jednu umjetninu, nezavisno o tome radi o skupocjenom slikaru ili omiljenom crtežu vašeg djeteta koji ćete uramiti i objesiti na zid. Cvjetni motivi su uvijek dobar izbor!

2. Stol u trpezariji ima praktičnu funkciju jer se porodica okuplja zbog objeda i druženja, ali zbog toga domu daje toplinu i osjećaj dobrodošlice.

3. Detalj poput velikog ogledala ili dvosjeda također je nezaobilazan komad koji trebate odabrati kod useljenja ili uređenja.

4. Kutije najrazličitijih veličina, boja i oblika također imaju duplu funkciju: prostor čine simpatičnim i koriste za spremanje stvari.

5. Otirač za noge prva je stvar koju će ugledati svaki gost, a i spriječit će unošenje smeća i prašine u stan.

6. Malo proljeća i veselog duha u stan unijet ćete nekom vazom po svom ukusu. Možete odabrati i zgodnu posudu za voće.

7. Boravak je još jedna prostorija u kojoj se okuplja familija ili se organiziraju druženja i proslave. Stoga pažljivo odaberite sjedeću garnituru koja je prije svega udobna.

8. Bez ormara ne možete imati organiziran prostor pa u budžetu svakako izdvojite novac za njega.

9. Odaberite kutak za sebe i uredite ga za svoju dušu.

10. Vješalice su poput ormara, posebno u višečlanim porodicama. Gotovo pa nema osobe koju nervira nered i razbacana odjeća koja su prva stvar kada uđete u kuću.

(cazin-danas.com/doznajemo.com / Foto: ilustracija )


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.