Vitamini i minerali potrebni su vašem organizmu u značajno manjim količinama nego primjerice bjelančevine, masti i ugljikohidrati, ali su veoma važni za zdravlje jer sudjeluju u puno biokemijskih procesa važnih za normalno funkcioniranje vašeg organizma. Unos vitamina je moguć na više načina. Jedan od načina je vitaminski sok.

Oni pomažu jačanju imunološkog sustava, podržavaju normalan rast i razvoj, te stanice i organi vašeg tijela bolje obavljaju svoju zadaću uz njihovu prisutnost.

Vitamini i minerali su široko dostupni u prirodnim namirnicama koje jedemo. Dakle, prije nego što posegnete za vitaminima u staklenci, pokušajte svoju dnevnu dozu vitamina pronaći u prirodi.

Isprobajte ovaj odličan vitaminski sok! Sokovi daju energiju i pomažu počistiti tijelo od toksina. Alkaliziraju nam tijelo i čiste misli. Redovitim ispijanjem sokova stvaramo naviku koja nam pomaže uživati u zdravom stilu život. Ovaj sok prepun je vitamina i odličan je izbor za početak dana.Za 1 l soka potrebni su slijedeći sastojci:

10 – 12 mrkvi

5 jabuka (Granny Smith)

5 mandarina

1 limun

Možemo zaključiti kako je raznolika prehrana sa zastupljenim što većim brojem namirnica iz svih skupina najsigurniji put za normalnu vitaminsku i mineralnu zalihu, dok u slučajevima izbirljivosti ili posebnosti u jelovniku treba pratiti iste i suplementirati ih prema potrebi.

Izvor: pbb.com

Još korisnih savjeta potražite klikom ovdje!


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.