Ako ste se zapitali “KAKO PROVESTI VRIJEME S DJECOM U IZOLACIJI?” donosimo Vam odgovor.

Psiholozi i psihoterapeuti kažu da je poželjno da uvedete čitanje kao porodični ritual. Tačnije da odredite vrijeme za čitanje koje se odigrava svakog dana u isto vrijeme. Upravo ovako ćete kvalitetno PROVESTI VRIJEME S DJECOM U IZOLACIJI.


Vremena za čitanje konačno imamo. Ako vašim mališanima nedostaje motivacija, sjetite se da je ovo moment kada možete da ih „zarazite“ knjigama. Samim tim kod njih razvijate čitalačke navike. Djeci čitajte naglas knjigu po njihovom izboru

Psiholozi i psihoterapeuti kažu da je poželjno da uvedete čitanje kao porodični ritual i odredite da se on odigrava svakog dana u isto vrijeme. Djeci čitajte naglas knjigu po njihovom izboru. Zatim dajte njima da i oni vama pročitaju nekoliko redova ili, još bolje, stranica.

Sve zavisi od uzrasta. Tako ćete biti sigurni da ste kvalitetno organizirali njihovo i svoje vrijeme. Usput ste djeci poslali zdravu poruku.

Pustite ih da ona vama nametnu svoj ukus, a vi njima sugerirajte nešto što mislite da bi moglo da im bude zabavno i korisno. Čitanje naglas je dobro jer se radnja knjige postavlja u središte dječje pažnje, kao izvor korisnog i uzbudljivog iskustva.

Izvor: hayat.ba

Još savjeta pogledajte klikom ovdje!


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.