fbpx

Ako ste se zapitali “KAKO PROVESTI VRIJEME S DJECOM U IZOLACIJI?” donosimo Vam odgovor.

Psiholozi i psihoterapeuti kažu da je poželjno da uvedete čitanje kao porodični ritual i odredite da se on odigrava svakog dana u isto vrijeme.


Vremena za čitanje konačno imamo, ali ako vašim mališanima nedostaje motivacija, sjetite se da je ovo moment kada možete da ih „zarazite“ knjigama i razvijete im čitalačke navike. Djeci čitajte naglas knjigu po njihovom izboru

Psiholozi i psihoterapeuti kažu da je poželjno da uvedete čitanje kao porodični ritual i odredite da se on odigrava svakog dana u isto vrijeme. Djeci čitajte naglas knjigu po njihovom izboru, a onda je dajte njima da i oni vama pročitaju nekoliko redova ili, još bolje, stranica.

Sve zavisi od uzrasta. Tako ćete biti sigurni da ste kvalitetno organizirali njihovo i svoje vrijeme, a usput ste djeci poslali zdravu poruku.

Pustite ih da ona vama nametnu svoj ukus, a vi njima sugerirajte nešto što mislite da bi moglo da im bude zabavno i korisno. Čitanje naglas je dobro jer se radnja knjige postavlja u središte dječje pažnje, kao izvor korisnog i uzbudljivog iskustva.

izvor: hayat.ba


0 Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.